Hälsovetare
henrikbeyer

Om Henrik Beyer

Jag är glad att du är intresserad av mig och min resa - en resa som präglats av en nyfikenhet och passion för hälsa och välbefinnande. Jag tycks ha ett orubbligt åtagande att göra en positiv skillnad i människors liv.

"Hej förresten"

Göteborg är min hemstad, men jag har även kallat Östersund, Melbourne och Tirana samt olika hörn av världen för mitt hem. Jag innehar en masterexamen från Sverige och en fil.kand i Hälsovetenskap från Deakin University i Australien.

Jag blev medlem i den internationella orden The Golden Key International Honours Society som ett erkännande för enastående akademiska prestationer och excellens.

Min iver för hälsa har funnit uttryck i form av över 12 böcker som spänner över olika ämnen från hälsa, träning och personlig utveckling till spirituellt välbefinnande. Min hälsoresa började som personlig tränare och jag har arbetat på fitnesscenter som Nautilus, Kristinedals Träningscenter och på Fysiken där jag var PT-Chef.

När jag var hälsokoordinator på Närhälsan fokuserade jag arbetet på Motiverande Samtal inom primärvården i Göteborg. Där skapade jag material, utbildade sjukvårdspersonal och stöttade vårdcentraler i deras strävan att arbeta med hälsosamtal. Innan dess arbetade jag i ett projekt för Folktandvården där jag höll hälsosamtal med familjer för att främja hälsosamma matvanor. Jag är utbildare i Motiverande Samtal (MI) och har genomfört tusentals timmar av motiverande samtal, Ett liv och en familj i taget har stöttats i hälsosam beteendeförändring.

Forskning utgör grunden för mitt arbete. Under min tid som utredare på Folkhälsoinstitutet ansvarade jag för två regeringsuppdrag inom fysisk aktivitet och rapporterade till Socialdepartementet. En mycket lärorik tid förövrigt.

"Kul att du vill läsa mer om mig"

Jag medvärdar podcasten "Gott Liv Podden" tillsammans med Professor Gunnar Johansson - en podd där vi fördjupar oss i samtida hälsorelaterade ämnen och livsstilsfrågor och erbjuder värdefulla insikter och inspiration. Du är välkomna att lyssna!

Vidare har jag lett hälsopromotionsprojekt, samarbetat med WHO i Albanien inom mental hälsa och skrivit den årliga rapporten "Healthy Cities Project" för Stadskansliet i Göteborg. Tack för ditt intresse om mig.

Jag uppskattar när läsare hör av sig. Så tveka inte!

Kontakt

Email: henrik(@)henrikbeyer.se

Telefon: 0700-244374