Böcker av Henrik Beyer

Samtliga böcker finns i bokhandeln eller online. Trevlig läsning.

Vad tror jag på, egentligen?

Vad tror jag på, egentligen?

Många tror inte på gud men tror på något. Vad skulle vi icke-religiösa människor kunna tro på? Vad kan vi lära oss av stora livsfrågor som vår relation till döden, mening i livet, existentiell acceptans, förlåtelse, kärleksrelationer, ritualer, idrottande och sex?

Spirituell brist kan visa sig på olika sätt. Kanske har vi allt och borde vara lyckliga men ändå har vi en gnagande känsla av saknad och längtan inom oss. Eller så undrar vi vem vi är och upplever en generell otillfredsställelse i livet.

Vi icke-religiösa människor kan hitta svar på stora livsfrågor genom det sätt vi ser på livet. Syftet med denna bok är att vidareutveckla läsarens tankar, bädda för insikter och förtydliga hur spirituella frågor kan stötta oss.

Författaren drar lärdom från filosofer, mystiker och spirituella tänkare i frågan hur vi kan förverkliga oss själva och delar personliga livsinsikter för att ge konkreta exempel.

Självmedkänsla och balans i mat & motionsvanor

Hälsobalans: självmedkänsla och balans i mat & motionsvanor

Vår livsstil ska vara en tillflyktsort och hemvist för välmående och trygghet. Vi ska känna att vi kan njuta av det bästa i livet och leva hälsosamt. Kunna leva med en långsiktig trygghet i våra mat- och motionsvanor.
Denna bok tittar på hur vi ser på vår kropp och hälsa. Diskuterar vad det är som gör det svårare för oss att leva vad som för oss är hälsosamma liv. Samt ställer frågan vad balans är och ger svar på hur vi kan lyssna på oss själva och skrida till handling och t.ex. gå ner i vikt eller komma igång med träning.
Landa i självmedkänsla i din livsstil och känn trygghet i dina mat och motionsvanor. Dina bästa mat och motionsvanor finns framför dig.

Hälsobalans

Hälsobalans: konsten att hitta sin balans och leva i tider av hälsoråd, dieter och självförbättring.

I jakten på ett hälsosamt och välmående liv så omges vi av hälsoråd, dieter, vilseledande reklam, kroppsideal, forskningsfusk och förbättringshets. Vi förväntas ta ett stort eget ansvar för vår kropp och hälsa och vi söker balans i livet, men samtidigt vill vi leva fullt ut.

Vad innebär det egentligen att leva ett balanserat hälsosamt liv i verkligheten?

I boken Hälsobalans tar Henrik med dig på en resa på hälsans väg som ger många nya insikter. Han presenterar ett förhållningssätt till en livsbejakande livsstil som främjar god hälsa där syftet är att vägleda dig till din hälsobalans.

Ljudbok 

PT-Evolutionen

PT evolutionen: vägen till hälsa och lustfylld träning

Vad krävs egentligen för att vi ska lyckas med en långsiktig och hälsofrämjande livsstilsförändring? Hur hittar vi till lustfylld träning, sjukdomsförebyggande matvanor och hälsobalans?

PT-Evolutionen besvarar dessa avgörande frågor och introducerar nya konkreta tillvägagångssätt för personliga tränare att arbeta med sina klienter.

Boken är uppdelad i två delar där del 1 presenterar teori och fakta om hälsa och träning på 2000-talet samt tar upp träningstrender, träningsmiljöer, mål, prestation, dieter och kroppsideal.
PT-evolutionen presenterar hur vi hittar till lustfylld träning och balans och vad som ökar chanserna att lyckas med nya tränings- och matvanor.

Del 2 innehåller vetenskapligt baserade metoder och verktyg som personliga tränare kan använda för att stötta klienter till en långsiktigt hållbar livsstilsförändring. Här behandlar vi ämnen såsom hur tränare kan arbeta hälsofrämjande och vilka tränings- och matvanor som förebygger de vanligaste folksjukdomarna. I denna del finns även konkreta instruktioner i hur ett samtal mellan tränare och individ som befinner sig i ett förändringsstadie bör föras. I en essentiell del av boken presenteras hur en PT-process, steg för steg, kan stötta klienten från första konsultation till uppföljningspasset.

Hur andlighet kan stötta dig i livet

Hur andlighet kan stötta dig i livet

”Ja, så är det ju…” viskade jag till mig själv. Jag lyfte blicken och mungiporna drogs upp. Känslan av självklarhet fyllde bröstet. Ännu en insikt hade landat.

Vad innebär det att vara andlig? Hur kan spirituella frågor som vår relation till döden, mening i livet, existentiell acceptans, förlåtelse, kärleksrelationer, ritualer, idrottande och sex utveckla och stärka oss som människor? Hur stärker vi vår spirituella hälsa och hur botar vi spirituell brist oavsett om vi är religiösa eller inte?

Spirituell brist kan komma som en överraskning och visa sig som en diffus form av oro eller ångest. Det kan kännas som ett tryck i bröstet eller som om man inte är hel. Kanske har vi allt och borde vara lyckliga men ändå har en gnagande känsla av saknad och längtan. Eller så lurar den obesvarade existentiella frågan ”Vem är jag?” i bakhuvudet och vi upplever en generell otillfredsställelse i livet.

Författaren drar lärdom från filosofer, mystiker och andliga tänkare i frågan hur vi kan förverkliga oss själva och delar personliga livsinsikter för att ge konkreta exempel. Syftet med denna bok är att vidareutveckla läsarens tankar, bädda för insikter och förtydliga hur livets största spirituella frågor kan stötta oss i livet.

Att förebygga hjärt- och kärlsjukdom

Hjärtsmart: Att Förebygga Hjärt & Kärlsjukdom

Vi kan förebygga minst 80 procent av alla hjärt-kärlsjukdomar och våra levnadsvanor är avgörande. Levnadsvanor som förebygger hjärt-kärlsjukdom har visat enastående resultat och hälsovetare Henrik Beyer presenterar konkreta livsstilsråd för vardagen.
Genom att följa dessa vetenskapligt baserade råd kan man öka möjligheten att skydda sig från att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
Hjärtsmart stöttar läsaren till ett hälsosamt liv i vardagen genom en 'Hjärtsmart Vecka' samt en 'Hjärtsmart Matdagbok' samt en handlingsplan för långsiktig livsstilsförändring.
"Det är viktigt att presentera vetenskapligt baserad hälsoinformation på ett begripligt och konkret sätt som stöttar individen", säger Henrik."

Att förebygga cancer

Att förebygga cancer

Vi kan förebygga cancer! Henrik Beyer presenterar konkreta livsstilsråd direkt från forskningsvärlden. Idag vet vi vad som kan förebygga cancer och majoriteten av alla cancerfall kan förhindras. Levnadsvanor som förebygger cancer har visat häpnadsväckande resultat och denna livsstil innebär inte orimliga förändringar i våra liv.

"Det är viktigt att sprida vetenskapligt baserad hälsoinformation på ett sätt som folk begriper och som man kan leva efter i vardagen" säger Henrik.

Våra levnadsvanor kan påverka en lång rad olika cancertyper och vi kan göra mycket för att hjälpa vår egen kropps förmåga att skydda sig mot denna folksjukdom. Genom att följa dessa råd kan man öka sina chanser till ett friskt liv utan cancer..

Health & Fitness for Windsurfing

Health & Fitness for Windsurfing

Health & Fitness for Windsurfing 3rd Edition provides ready-made periodized strength and conditioning programs for windsurfers. It guides you through two methodical and scientifically based 52-week training programs as well as a 15-week intensive program. Health & Fitness for Windsurfing 3rd Edition is designed to meet the needs of sailors who are new to or experienced in strength training. Additionally this book includes windsurfing articles, exercise descriptions, information about preventing injuries in windsurfing and recommendations regarding stretching, nutrition, warm-up and recovery and an exclusive interview with professional windsurfer Víctor Fernández López. The training programs will effectively improve your muscular strength, power and endurance as well as cardiovascular fitness with the purpose to improve sailing perfomance and decrease the risk of windsurfing injury. Each training program has an easy-to-use layout for recording workout details to effectively track your progress. "Your success in training is important for me, and I am proud to have communication with my readers to assist them towards greater windsurfing health and fitness" Henrik Beyer..

Vindsurfing fitness: Träning för vindsurfare

Vindsurfing fitness: Träning för vindsurfare

Bli en bättre vindsurfare och undvik skador med vindsurfingsanpassad träning.Henrik Beyer presenterar här flera styrke- och konditionsträningsprogram för att toppa formen till nästa vindsurfingsäsong. Här finns periodiserade träningsprogram för dig som är nybörjare eller erfaren inom styrketräning. Du kan välja mellan två metodiska och vetenskapligt baserade träningsprogram som sträcker sig över hela året eller ett 15 veckors intensivprogram. Boken beskriver vad forskning visar om skador inom vindsurfing såväl som uppvärmning, återhämtning och stretching samt innehåller övningsbeskrivningar. Med en kärlek till vindsurfing och över 20 års erfarenhet av styrketräning har Henrik arbetat fram dessa effektiva träningsprogram för att du som vindsurfare ska kunna prestera bättre och samtidigt förebygga skador.

Hälsovetare